Zwalmse raad nam afscheid van een zevental

Karen De Colfmacker (Open Vld) , Marleen Vanwildemeersch (VoorZwalm) , Hilde Eeckhout ( onafhankelijk) , De Temmerman Edith ( VoorZwalm), Freddy Flamand( CD&V Plus) , Chris Kesteleyn ( Open Vld) en Gerda Van Den Bulcke (N-VA) gaan volgende legislatuur niet meer in de Zwalmse gemeenteraad zetelen.
Eric De Vriendt wordt immers de nieuwe burgemeester en die legde gisteren al de eed af. Uittredend burgemeester Karen De Colfmacker verschijnt wel nog op het toneel als de macht moet worden overgedragen aan de coalitie van VoorZwalm, N-VA en CD&V plus.
Karen De Colfmacker bedankte iedereen en was tevreden over de balans van alle realisaties die werden verwezenlijkt. Karen had de eer om zes jaar in de oppositie te zetelen en zes jaar als jongste vrouwelijke burgemeester. ‘Ik ben nooit een tafelspringer geweest maar heb me steeds transparant, rationeel en met veel vertrouwen opgesteld.” Ze kreeg hierbij applaus van het talrijk opgekomen publiek.
Eerder liet Karen al optekenen dat een job als tandarts, burgemeester en een jong gezin een zeer zware combinatie is.
Marleen Vanwildemeersch kapt eveneens na dertig jaar in de Zwalmse politiek. “In oktober 1988 was ik voor de eerste maal kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ik kreeg het vertrouwen van de kiezer , en dit was ook zo in de daaropvolgende legislature: 1994, 2000,2006 en 2012.. Ik wou geen kandidaat meer zijn want ik gaf de jongeren de kans om de toekomst van Zwalm verder uit te bouwen. Ik was drie jaar schepen onder Bruno Tuybens.”
Hilde Eeckhout zetelde 12 jaar in de gemeenteraad ( zes jaar toen Samba aan de macht was en zes jaar als onafhankelijke. In oktober 2012 kwam het in het Open Vld bestuur tot een clash na de gemeenteraadsverkiezingen en werd ze uit de partij gezet. Sinds januari 2013 zetelde ze als onafhankelijke)
Chris Kesteleyn stond in 2006 op de Sambalijst en in 2012 op de Open Vld lijst. Hij kwam deze legislatuur in de raad door de gezondheidsproblemen van Luc Kellens.
Edith De Temmerman (VoorZwalm) kwam in de Zwalmse raad in januari 2017 na het vertrek en verhuis van Dries Goedertier.
Freddy Flamand (CD&V Plus) kwam in september 2017 in de Zwalmse raad na de verhuis van Pieter Eeckhout.
Gerda Van Den Bulcke deed in 2006 mee op de lijst van Samba en in 2012 op de N-VA lijst waardoor ze zes jaar in de gemeenteraad kwam.
Tijdens de laatste gemeenteraad van deze legislatuur was er weinig repliek vanuit de oppositie. Bruno Tuybens was verontschuldigd. Schepen Jozef Van Den Bulcke kondigde aan dat de belastingsvoeten in Zwalm gelijk blijven nl. 6,9% personenbelasting en 819 opcentiemen ( onroerende voorheffing) . “Zwalm blijft zo bij de goedkoopste gemeenten.”

Na de raad was er nog een afscheidsdrink van deze legislatuur. (2013 -2018)

Foto’s de laatste raad in deze samenstelling
De afscheidnemende politici en politica’s.

X