Guy Swinnen is frontzanger en gitarist van The Scabs

Niet te missen: The Scabs – Forty Years

Guy Swinnen is frontzanger en gitarist van The Scabs

Op vrijdag 18 januari vanaf 20 u zetten The Scabs GC De Kluize op stelten met de rockshow ‘Forty Years’ die geen fan zal willen missen. Dat belooft. The Scabs hebben in 2019 een tournee gepland. Driewerf hoera, de band staat ook op het podium in de Oosterzeelse cultuurtempel. Hun muziek is gemaakt om door honderden schorre kelen meegezongen te worden. Ons hoor je niet klagen. The Scabs wisten zich snel in het collectieve geheugen te nestelen. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle).

Guy Swinnen is frontzanger en gitarist van The Scabs

Wie The Scabs heeft gezien, weet dat die altijd perfect klinken en waar voor zijn geld krijgt. Een perfecte setlist, perfecte klank, perfecte muzikanten en dat het vanaf de eerste noot tot de laatste altijd verrassend,opwindend en amusant is. Maar goed, de supergroep is uw bezoek waard. De Boemel in Scherpenheuvel, het zegt u waarschijnlijk niets, maar het was de jeugdclub waar de vroegste versie van The Scabs veertig jaar geleden hun eerste concert speelden. De rockband is vandaag meer levend dan ooit. Na veel successen en een paar sabbatjaren staan de Scabs er in 2019 opnieuw in een ijzersterke bezetting. En hoe? Er volgt nu een theaterluik met de toepasselijke titel ‘The Scabs — Forty Years’. Omdat de theatertournee ‘Unplugged Power Off’ hen in 2017 zo goed is bevallen, maar vooral omdat ze er zin in hebben. Zin om alle hits, alle publieksfavorieten met overgave te brengen voor hun publiek. Van debuut hit ‘So Called Friends’ over ‘Stay’ en ‘Hard Times’ tot ‘Robbin the Liquor Store’, ‘She’s Jivin’ en ‘Turn it Up’. Het zal heus niet altijd akoestisch zijn, integendeel, maar het wordt een rockshow die absoluut zal beklijven. De band heeft daarenboven in Oosterzele enkele verrassingen in petto.

Tickets kosten: 30, 29, 28, 27, 26 euro en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3, Scheldewindeke, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be.     Reporter 17

X