Zondagsreserven Tenstar Melle: Van staart- naar topploeg

Tenstar Melle kende een aarzelende start en leek een grijs seizoen tegemoet te gaan, maar na 7 opeenvolgende zeges klom rood-wit op van de 11de naar een voorlopige 2de plaats. De heenronde werd afgesloten met een verdiende zege tegen leider Heusden. Coach Jelle De Keukeleire: “We waren aanvankelijk aanvallend onmondig waardoor het moeilijk was om resultaten neer te zetten, zeker tegen de topploegen. Door een aantal bijkomende spelers aan te trekken in het aanvallende compartiment en enkele mooie zeges tankte de ploeg vertrouwen, en sindsdien loopt het als een trein. We hebben een ruime kern met dubbele bezetting op elke positie en zo zouden we in 2019 graag op hetzelfde elan willen doorgaan.”

In de meeste reeksen zijn de waardeverhoudingen intussen duidelijk, maar in reeks C op zondagochtend ligt alles nog open. De tweede competitiehelft kondigt zich ongemeen spannend aan, vermits het verschil tussen de koploper en het nummer 6 virtueel slechts 4 punten bedraagt. De Keukeleire wikt en weegt de kansen van de concurrenten bovenin: “Op basis van hun uitgesproken ambities en ervaring blijven Sinaai en Heusden de voornaamste titelkandidaten. Elk seizoen zonder titel is een verloren seizoen voor hen. Lochristi is verjongd en maakte tegen ons de beste indruk, maar liet recent enkele kostbare punten liggen. Oostakker en Jago Sint-Amandsberg doen het op hun beurt dan weer verrassend goed.”

Gevraagd naar de ambities van Tenstar Melle in de terugronde, antwoordt De Keukeleire: “Wij zijn de ploeg waar eigenlijk niemand nog rekening mee hield, zeker niet toen we eind oktober al 10 punten in het krijt stonden. We zijn heel blij met onze zegereeks en dat we terug tot de outsiders gerekend worden, maar leggen onszelf geen enkele druk op. Twee jaar geleden voelden we die titelstress wel, toen onze voorsprong als sneeuw voor de zon smolt en we uiteindelijk pas konden vieren na een ‘golden goal’ in de allerlaatste seconde van de competitie. We zijn zeker ambitieus, maar bekijken het week per week en zien dan wel waar het schip strandt.”

Het slotwoord is gericht aan Fernand De Moor, die afscheid nam als vaste afgevaardigde. “Fernand was eerst onze hoofdsponsor en nam later de rol van afgevaardigde op zich. Door omstandigheden zet Fernand nu een stap opzij, maar hij blijft onze eerste supporter. We willen hem uitdrukkelijk danken voor zijn bijdrage aan onze ploeg tijdens de voorbije jaren”, besluit De Keukeleire.

X