102 jaar ervaring uit de Horebeekse gemeenteraad betekent einde van een politiek tijdperk

102 jaar ervaring uit de Horebeekse gemeenteraad betekent einde van een tijdperk
Donderdag kwam er een einde aan de Horebeekse politieke tandem van burgemeester Jozef Browaeys en schepen Robert De Meuleneire die samen liefst 102 politieke jaren verzamelden.
Burgemeester Jozef Browaeys zetelde 54 jaar en schepen Robert De Meuleneire deed het 48 jaar.
Beiden zijn tevreden over hun palmares waarvan de kroonjuwelen zijn: de voetbalterreinen van VV Horebeke, jeugdclub Arcadia, het spaarbekken aan de Meersestraat en de drie Horebeekse kerken die mooi en gerestaureerd achter blijven.
Deze twee vrienden stonden dicht bij de bevolking en waren altijd aanspreekbaar. Een opgelegde fusie zien ze niet zitten. Horebeke moet zelfstandig kunnen blijven bestaan want schaalvergroting is geen goede zaak voor de verhoudingen tussen burgers en politici.
Jozef Browaeys gaat niet indommelen na zijn politieke loopbaan. “ Ik hou van beweging en zal veel weg zijn. Ik loop thuis tegen de muren op en men zal me nog veel tegenkomen. Thuis kom ik wel ik even tot rust.”
Robert De Meuleneire: “Wij blijven soldaten van de partij die we door dun en dik blijven steunen. Nu we uit de raad zijn zullen we die wel blijven volgen.”
Op woensdag 2 januari 2019 wordt het nieuwe schepencollege en gemeenteraad geïnstalleerd. Hierbij zal de uittredende burgemeester Jozef Browaeys de fakkel officieel overdragen aan dochter Cynthia Browaeys.
Jozef Browaeys: “ We zullen uiteraard de gemeenteraad blijven volgen als supporters van het eerste uur. Uiteraard zal ik mijn dochter de nodige raad geven na 54 jaar aan het hoofd te staan van de kleinste gemeente van Oost-Vlaanderen.”

Men liet zelfs de term ‘ achter de schermen meebesturen” vallen.
De politieke dynastie Browaeys blijft overeind.

X