Illustratieve afbeelding ©Pixabay

Leerkracht betrapt dief op school

Illustratieve afbeelding ©Pixabay

Donderdagvoormiddag 22 augustus 2019 werd een man op heterdaad betrapt bij een diefstal in de school Heilige Harten in Ninove.

Een leerkracht van de school had de man in de gebouwen van de school aangetroffen. De man zette het op een lopen en liet een rugzak achter waarin zich een 25-tal tablets bevonden die afkomstig waren van de school. De leraar zette de achtervolging in. Hij verwittigde de politie en kon een goede persoonsbeschrijving van de verdachte doorgeven.

De verdachte kon kort na de feiten geïntercepteerd worden door de  interventieploegen van PZ Ninove.
De verdachte, een 36-jarige man met de Servische nationaliteit, zonder gekende woonplaats, bekende de feiten en werd vrijdag 23 augustus 2019 op vraag van het parket voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Hij werd aangehouden.

Op dinsdag 27 augustus 2019 besliste de raadkamer in Dendermonde om de aanhouding van de man te handhaven.
De verdachte was reeds gekend bij politie en gerecht voor gelijkaardige feiten.