Jeugdraad zet mobiliteit hoog op de agenda

Ludieke acties in het centrum.


Geraardsbergen. Zondag vond de Jeugddag plaats in Geraardsbergen. Een namiddag waarop alle jeugdverenigingen traditioneel samen komen spelen. Maar dit jaar was het een speciale editie. De dag stond volledig in het teken van mobiliteit. Dit is niet toevallig, een heel jaar lang werkt de ‘Giesbaargse Jeugdraad’ samen met diverse verenigingen rond dit thema.

“Samen met Jeugddienst Globelink en een aantal jeugdverenigingen hebben we de mobiliteitsproblemen die we ondervinden in kaart trachten te brengen. Zo vinden we bijvoorbeeld dat de fietsers in het stadscentrum te weinig ruimte krijgen. In het begin van het jaar maakten we daarover een bucketlist. Op deze bucketlist staan allerlei acties die deze problemen op een ludieke manier in beeld brengen”, vertelt Micha ël Van der Linden, voorzitter van de jeugdraad. “Zondag hebben we een aantal van deze acties uitgevoerd. Zo werden er slogans bedacht waarmee we duidelijk willen maken dat er te veel auto’s in het centrum rijden. Op het einde van de namiddag hielden we ook een ‘color run’ voor het goede doel. De actie bracht 210 euro op die we graag willen schenken aan het “Fonds Emilie Leus”. Deze organisatie hoopt door het verschaffen van de nodige informatie en sensibilisering op het vlak van verkeersveiligheid het aantal dodelijke en zware letselongevallen in het verkeer te kunnen verminderen.”.

De jeugdraad wil tegen het einde van 2019 graag een advies schrijven aan het schepencollege met uitdagingen voor de komende jaren. Mobiliteit moet een belangrijke plaats krijgt binnen het nieuwe Meerjarenplan van de Stad. Wordt vervolgd …

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met via de jeugddienst via 054 43 44 06 of jeugddienst@geraardsbergen.be

X