Een regenboogzebrapad in Zottegem

Duidelijk signaal tegen zinloos geweld en homofobie en transfobie

Enige tijd geleden werd ons land opgeschrikt door een brutale moord in Beveren waarbij homofobie mogelijk de achterliggende reden was.

Het Zottegemse stadsbestuur reageerde toen heel duidelijk dat geweld tegen personen omwille van hun seksuele voorkeur, geaardheid of identiteit onaanvaardbaar is. De regenboogvlag werd uitgehangen aan het Sanitary-gebouw en er werd aangekondigd dat een regenboogzebrapad op korte termijn zou aangelegd worden in het stadscentrum.

Om aan elke Zottegemnaar en aan elke bezoeker van het stadscentrum deze boodschap mee te geven, koos het stadsbestuur voor een locatie waar iedereen veel passeert: de Heldenlaan. Het zebrapad tussen beide zijden van de Heldenlaan, ter hoogte van het kruispunt met de Neerhofstraat aan de ene kant en de Laurens De Metsstraat aan de andere kant, is dus ideaal.

Aanstaande maandag 29 maart zal er dus volop geschilderd worden. Om het stadspersoneel de kans te geven om dit op een veilige manier uit te voeren én om de verf ook de kans te geven om uit te drogen, zal de bovenzijde van de Heldenlaan die dag dus niet toegankelijk zijn voor verkeer.

Omleidingen richting Markt gebeurt dan via Graaf van Egmontstraat, Kasteelstraat en Arthur Scheirisstraat.

De omleiding van de markt richting bibliotheek gebeurt dan weer via Hoogstraat, Wolvenstraat, Molenkouter en Neerhofstraat.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X