©N-Va Ninove - Onze Lieve Vrouwkapel Bevingen Neigem

N-VA Ninove wil burgerlijk huwelijk mogelijk maken in openlucht

Het blijft ook in dit tweede coronajaar h éél moeilijk voor mensen in de zorg, voor ondernemers en iedereen die getroffen is door de coronamaatregelen. Het is in het bijzonder een vreselijke periode voor mensen die afscheid moeten nemen van hun geliefden met een beperkte uitvaartdienst. Diepe rouw en verdriet maakt onderdeel van ons leven, maar ook de vreugde en hoop die iedereen nu meer dan ooit nodig heeft.

Voor vreugdevolle momenten zoals trouwplechtigheden zal het ook dit jaar zoeken worden naar alternatieven die de hygi ëneregels naleven. Sommige koppels hebben hun huwelijk een jaar of zelfs enkele jaren uitgesteld, anderen zullen waarschijnlijk de komende maanden toch trouwen in beperkte kring. In Ninove gebeurt dit nog steeds in gesloten ruimten zoals de trouwzaal in het oud stadhuis. Andere gemeenten hebben al reeds een buiten locatie waar je officieel kan trouwen.

Met de verwachte versoepelingen in mei en het mooie weer in aantocht, stelt N-VA Ninove voor om de beperkte kring uit te breiden. Door in openlucht een burgerlijk huwelijk mogelijk te maken kunnen koppels meer familie en vrienden uitnodigen. Weliswaar zonder daarbij het samenscholingsverbod te schenden en met aandacht, eerbied voor de anderhalve meter regel.

Karolien De Roose  zal op de komende gemeenteraad van 29 maart aan het stadsbestuur vragen om zo een ruimte in openlucht uit te werken. Niet alleen kunnen meer mensen deelnemen aan de heuglijke gebeurtenis, de stad kan op die manier ook een aantal mooie plekjes in onze stad onder de aandacht brengen. Het stadspark maar ook andere liggingen in de deelgemeenten, zoals bijvoorbeeld aan de Onze-Lieve-Vrouwkapel in Bevingen, zouden fantastische plaatsen zijn om te trouwen.