Laurent en Jelle wandelen voor OZC Sint-Vincentius


Geraardsbergen. Op vrijdag 6 augustus om 17 uur ondernemen Laurent Crame en Jelle Baes een wandeltocht van 100 km ten voordele van Ondersteunings- en Zorgcentrum Sint-Vincentius. Dat doen ze in vier lussen van ongeveer 25 km, met de Markt van Geraardsbergen telkens als start- en eindpunt. De sportieve weldoeners nodigen iedereen uit om een stukje mee te stappen en vertellen het verhaal achter de uitdaging.

“We kennen elkaar al sinds onze jeugd. Onze zonen voetballen bij Sparta Moerbeke-Geraardsbergen en na de trainingen en matchen praten we regelmatig bij. Twee jaar geleden daagden vrienden ons tussen pot en pint uit om mee te doen aan de Dodentocht in Bornem. Daar zijn we toen allebei in geslaagd, met als beloning een avondje uitgaan op kosten van de uitdagers. Begin dit jaar begon het te kriebelen om de uitdaging nog eens over te doen, maar dan voor een goed doel. Zo kwamen we uit bij OZC Sint-Vincentius, waar familieleden en vrienden van ons werken. De bewoners van het centrum voor mensen met een verstandelijke beperking verdienen een opsteker na alle corona-ellende. Toen we hen onlangs een bezoekje brachten om een promofilmpje op te nemen, reageerden ze heel enthousiast. Dat het om een goed doel uit de streek gaat, is voor ons een extra motivatie.”

De vrienden hebben al een Dodentocht op het palmares, maar leven toch met spanning toe naar de dag waarop ze opnieuw voor de volle honderd gaan. “De tocht die we nu gaan stappen, is van een ander kaliber. Het parcours bevat veel meer hoogtemeters en we lopen vooral over veldwegen. Dat maakt het een aantrekkelijk, maar zwaar parcours. Een goede voorbereiding is cruciaal. In januari zijn we begonnen met tochten van 15 kilometer, nu zitten we bijna aan 50. Met goed schoeisel en voldoende eten en drinken geraak je al ver, de supporters en een gezonde dosis humor zullen ons over de streep trekken.”

Wie de voorbereiding van Laurent en Jelle wil volgen, een stuk wil meewandelen op vrijdag 6 of zaterdag 7 augustus, of een steunkaart wil kopen, vindt alle informatie op hun facebookpagina: facebook.com/CrameJellebie100km

X