Stephan De Prez (Open Vld) neemt in het schepencollege de fakkel van Martine Duwyn over.


Geraardsbergen. Tijdens de gemeenteraad van dinsdag 21 december 2021 legde Stephan De Prez (Open Vld) zijn eed af als schepen. Hij volgt daarmee Martine Duwyn (Open Vld) op die op een lange carrière kan terugblikken. Stephan De Prez wordt dan schepen van Duurzaamheid, Milieu, Dierenwelzijn, Burgerzaken.

Op 31 december 2021 geeft Martine Duwyn (Open Vld) haar ontslag als schepen. Tijdens de gemeenteraad werd ze door het gemeentebestuur bedankt voor haar jarenlange, gedreven inzet. Vanaf 1 januari 2022 zal ze zetelen als gemeenteraadslid. Ze wordt als schepen opgevolgd door Stephan De Prez. Martine Duwyn werd vanaf 1 januari 1995 gemeenteraadslid voor de VLD.

Vier jaar later werd ze reeds schepen in het stadsbestuur als opvolger van toenmalig uitredend schepen Emanuel De Moyer. Vanaf 1 januari 2000 zetelde ze drie jaar lang als gemeenteraadslid. Vanaf 16 december 2003 tot eind 2006 werd ze opnieuw schepen als opvolger van toenmalig uitredend schepen André Van Gugte. Van Gugte was door de rechter veroordeeld voor belangenvermenging, in eerste aanleg, en in beroep bij het hof van Cassatie. Door de veroordeling kon Van Gugte niet langer in de gemeenteraad blijven, en kon hij dus ook geen schepen meer zijn.  Nadien zetelde Martine Duwyn onafgebroken in het schepencollege.

Stéphan De Prez zetelt sinds 29 januari 2013 in de gemeenteraad. Vanaf 1 januari neemt hij de fakkel over van Martine Duwyn. ‘We willen Martine bedanken voor haar jarenlange inzet als schepen en we wensen Stephan heel veel succes met zijn nieuw avontuur als schepen’, liet burgemeester Guido De Padt (Open Vld) weten.

Julien Borremans