Het blijft voorlopig wachten op de kerstverlichting in Ninove en de deelgemeenten

Het stadsbestuur wou op 9 december alle verlichting officieel aansteken, maar enkel Rudolf het lichtgevende rendier staat al te schitteren op de parking van WZC Klateringen. In de loop van de komende dagen zullen de andere sfeerelementen in Ninove aangebracht worden aan het station, het Oud Stadhuis, de Centrumlaan, het Niniaplein en het Dr. Frans Hemmeryckxplein.

Nieuw dit jaar zijn de kerstbomen in alle deelgemeenten van Ninove. Daarnaast kregen alle handelaars in Ninove ook een raamtekendoos om raamtekeningen aan te brengen op de etalage van hun winkel en enkele kaarsen om buiten aan hun winkel te plaatsen.

Door de energiecrisis is er dit jaar minder sfeerverlichting en werd de geplande aankoop uitgesteld. Het budget is trouwens ook verminderd naar 60.000 euro. Net zoals de straatverlichting, zal ook de kerstverlichting tussen 23 uur en 5 uur ‘s ochtends worden gedoofd.