Geeft G-team of brandweer het goede voorbeeld aan KSV?

Wellicht verwachtte menig supporter dat de laatste (thuis)match tegen Heikant niets meer dan een ‘verplicht nummer’ zou worden maar doordat de voorbije twee wedstrijden geen puntenwinst opleverden, staat integendeel op de komende slotdag van het kampioenschap voor KSV Sottegem de begeerde deelname aan de eindronde nog op het spel (en de daaraan verbonden mogelijke promotie naar het nationale voetbal). KSK Beveren en Vlaamse Ardennen hebben hun eindrondeticket al op zak maar voor het laatste ticket gaat het nog tussen KSV en Berlare dat door de zege in de onderlinge confrontatie van voorbije zondag (3-1) tot op twee punten van geel-blauw genaderd is. Rekening houdend met het veel betere doelpuntensaldo van KSV ten opzichte van Berlare, hebben coach Koen Vanden Houten en zijn manschappen weliswaar genoeg aan een gelijkspel tegen Heikant Zele, dat echter ook vol aan de bak moet om de veertiende plaats en de rechtstreekse degradatie te ontlopen. In geval van verlies mag KSV Sottegem toch naar de eindronde indien Berlare geen drie punten gaat weghalen bij Vlaamse Ardennen.

Vooraleer het dus zondag 30 april vanaf 15 uur tussen KSV Sottegem en Heikant Zele om de knikkers gaat, nemen op het terrein aan de Kloosterstraat in Erwetegem eerst een gelegenheidsploeg van Brandweer Zottegem en de G-ploeg van KSV Sottegem (spelers met een lichte mentale beperking) het tegen elkaar op. Zij beginnen aan hun vriendschappelijk partijtje voetbal om 11 uur.