“Strapdag” was weerom een groot succes bij de Lierdse scholen.

Vrijdag 22 september 2023 ging de 17de editie van Strapdag (Samen stappen en trappen voor het klimaat) door.

Strapdag is de jaarlijkse autoluwe schooldag in Vlaanderen en Brussel die traditioneel doorgaat op vrijdag tijdens de Week van de Mobiliteit.

???????? ???????????????? ???????????? ???????????????????????????? ???????? ???????????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????? ???????????????? ????????????????????????.

De auto blijft aan de kant met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg.

Naast de impact op de schoolomgeving, is het bewezen dat beweging positieve effecten op het fysiek en mentaal welzijn heeft. Kinderen zitten fris en met een betere concentratie in de klas.

Ook de ???????????????????????????? ???????????????????????????? Vrije Basisschool Sint-Vincent Deftinge, Basisschool De Kei en Gemeentelijke kleuterschool ’t kapoentje ????eden ????????????!

Op deze manier willen de scholen de kinderen, ouders en grootouders stimuleren om vaker te voet of met de fiets naar school te komen.

Voor elke leerling die naar school stapte of trapte voorzag het Lierdse gemeentebestuur een gezonde snack door tussen 7u30 en 8u45 appel uit te delen.

foto’s: Jeugddienst Lierde