Uw spaargeld vermindert in waarde

economie-en-geld-www-debeiaard-com-2

Algemeen, 28/09/2017 –  Vandaag raakte de index bekend voor de maand september. Het leven wordt weer wat duurder. (FDS)

Vooral motorbrandstoffen met een stijging met 2 %  en buitenlandse reizen met een stijging van 2,4% stijging worden duurder. Vliegtuigtickets werden na de drukke zomerperiode zelfs tot 9,6 % goedkoper, evenals vis die 2,3 % goedkoper werd en fruit dat 2,2% goedkoper werd. Globaal bekeken daalt de consumptieprijsindex evenals de gezondheidsindex. Dit neemt niet weg dat op jaarbasis de inflatie nu 2,01 % bedraagt. Als we op die weg verder gaan zal met de huidige lage rente het spaargeld op 10 jaar tijd met 20% in waarde verminderen. Bekijken we het op langere termijn dan houdt een 20 jarige die nu een som spaargeld heeft staan, er als hij 70 jaar is niets meer van over. Beleggen in aandelen, obligaties en fondsen is niet voor iedereen weggelegd. Neem nu als voorbeeld het aandeel van Colruyt dat op 15 maanden zo maar eventjes 10,49 euro in waarde verminderde, wat niet belet dat het binnenkort met veel meer dan 10,49 euro kan stijgen. Het aandeel is nu nog maar 44,23 euro waard. Of toch maar goud kopen, edele metalen kopen of onroerend goed aanschaffen ; het is koffiedik kijken wat de toekomst brengt.

Freddy De Schuiteneer.