Balegem wordt even Griezelgem: Huiver! Bibber! Beef!

DDL balegem halloween (3)
Balegem, 20/10/2017 – Op vrijdag 27 oktober kan je dankzij Ganzenhof Balegem en FCV Events genieten van de griezelsfeer tijdens de Halloweenwandeling en de afterparty. Je kan de wandeling starten tussen 18 u 30 en 21 u. (R 17, foto’s DDL).

Heksen, trollen, spoken, duivels, vampiers, tovenaars, mummies, maar ook gewone stervelingen zijn uitgenodigd om het Halloweenevenement in Balegem, dat op vrijdag 27 oktober 2017 even Griezelgem wordt, mee te maken. Huiveren met angstaanjagende heksen, bibberen met huiverende spoken, beven met akelige pompoenen. Kortom, monsterachtige verrassingen. De Halloweenwandeling in Balegem is een ideale gelegenheid om een griezelige tocht mee te maken. Liefhebbers van het genre kunnen op vrijdagavond 27 oktober afzakken naar het Ganzenhof, Houte 33 Balegem, waar de Halloweenwandeling start. De tocht hult zich letterlijk en figuurlijk in een waas van geheimzinnigheid. Deelnemen kost 7 euro (voorverkoop), aan de kassa betaal je 8 euro. Kinderen tot 8 jaar mogen gratis deelnemen. Naar Halloween toeleven, is opwindend, feestelijk gek. Laat de vonk tussen jou en Halloween overslaan. Na de Halloweenwandeling barst in het Ganzenhof de afterparty los.
Test je griezelfactor
Met Halloween wordt de band tussen levenden en doden aangehaald. Spoken en geesten zweven immers tussen leven en dood. Halloween stamt oorspronkelijk af van het Keltisch feest, dat teruggaat tot onze tijdrekening. Het vond zijn wortels in het binnenhalen van een geslaagde oogst. Het oogstfeest evolueerde naar Halloween zoals we het nu kennen en kreeg zijn vaste datum op 31 oktober (daags voor Allerheiligen). Volgens de overlevering hebben die nacht spoken, zombies, geesten, vampiers,…het voor het zeggen. Samhein of Halloween is een doden- en oogstfeest dat de zomer afsloot. Het vee dat men in de winter niet kon voeden, werd geslacht. Ook de doden werden herdacht en het was zelfs mogelijk contact te hebben met de overledenen. De mensen ontstaken een groot vuur om de kwade geesten af te weren en een voorspoedig nieuw jaar te krijgen. Ze plaatsten ook restjes aan de deur zodat dwalende geesten hen niet zouden lastig vallen. Met bieten, rapen, in Amerika pompoenen, verdreef men de boze geesten. Test vrijdagavond 27 oktober je griezelfactor. Bovenaan staat plezier, griezelen,…trek het duister in. Monsterachtige verrassingen. Huiver! Bibber! Beef! Info: Caf é — feestzaal Ganzenhof, Houte 33 Balegem,
                                                                                                                                                                  Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle
X