Burgemeester De Padt niet opgezet met eenzijdig Brakels initiatief om horeca vroegtijdig te sluiten


Oost-Vlaanderen/Geraardsbergen/Brakel. Naar aanleiding van de coronapandemie, vernam Burgemeester De Padt (Open Vld) via de pers de beslissing van collega-burgemeester uit Brakel om op zijn grondgebied  de herbergen om 22.00 uur en de restaurants om 23.00 uur te sluiten. Guido De Padt: ‘Ik betwist uiteraard niet de autonomie van mijn collega om op dit vlak maatregelen te treffen, maar de vrees leeft dat nogal wat Brakelaars zouden  kunnen afzakken naar Geraardsbergen.’

Volgens Burgemeester De Padt kan dat uiteraard niet de bedoeling zijn, omdat het besmettingsgevaar daardoor kan verhogen in Geraardsbergen (en andere aanpalende gemeenten). ‘Collateral damage moet dus vermeden worden. Onze politie gaat alleszins de verkeersacties in die zin aanpassen en zal zich  richten op het inkomend verkeer vanuit Brakel. Zoals dat ook met andere thematieken het geval is, moet er toch eens dringend over nagedacht worden of één en ander niet beter regionaal/provinciaal/federaal kan aangepakt worden.’
Guido De Padt zal de provinciegouverneur vragen om naar een oplossing te zoeken: ‘Ik vraag dan ook aan de provinciegouverneur om een initiatief te nemen en samen met de Oost-Vlaamse burgemeesters naar een oplossing te zoeken.’
Julien Borremans

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X