De Krakeling… uitgeroepen tot beste bakkerij van Geraardsbergen


Dolores (27), Nathan (29) en Karen (54)


Geraardsbergen. De Krakeling is door de lezers van het Nieuwsblad uitgeroepen tot de beste bakkerij van Geraardsbergen. Dat is geweldig nieuws voor Dolores (27), Nathan (29) en Karen (54), afkomstig van West-Vlaanderen. ‘Dit is een mega-opsteker voor ons’, geeft Dolores mee, die haar ambities om de bakkerij verder op de kaart te zetten, niet onder stoelen of banken steekt.

Dolores en Nathan — broer en zus — en moeder Karen zijn afkomstig uit de streek rond Waregem. Dolores werkte voordien bij een bakker, waar ze de stiel leerde. Nathan was als ICT’er aan de slag, terwijl Karen jarenlang een buurtwinkel runde. ‘We weten wat werken is’, zegt Karen. ‘Twaalf uren per dag werken, voor dag en dauw opstaan en daarnaast nog de klanten op een warme en vriendelijke manier ontvangen… dat zit in onze West-Vlaamse genen.’

Een nieuwe uitdaging
Zowat anderhalf jaar geleden zagen Dolores, Nathan en Karen hun kans schoon om een tanende bakkerij in de Lessensestraat over te nemen. ‘Er was heel wat werk om de winkel op te frissen en de bakkerij op punt te stellen’, vertelt Karen. De bakkerij oogt niet groot, maar is optimaal georganiseerd. Een familiezaak. ‘De kinderen bakken, terwijl ik in de winkel sta’, geeft Karen mee. ‘Wie een warme bakker wil worden, heeft toekomst. Er zijn in Vlaanderen heel wat bakkerijen over te nemen’, vertelt Dolores. ‘Voorwaarde is wel dat je veel en hard werkt. Vroeg opstaan hoort door ook bij.’

Wat bracht hen ertoe om de wijk te nemen uit Waregem en in Geraardsbergen een nieuwe uitdaging aan te gaan? ‘We waren op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik werkte al enkele jaren bij een West-Vlaamse bakker, maar ik had zin om een eigen zaak op te starten’, vertelt Dolores. ‘We zagen al vlug dat er in het centrum van Geraardsbergen een bakkerij stond over te nemen. We hebben een goede keuze gemaakt. De inwoners hebben ons goed ontvangen en er heerst hier een open en prettige mentaliteit. In de kortste keren hebben we hier letterlijk en figuurlijk voet aan wal kunnen zetten.’

De beste bakkerij van ’t stad
Voor Nathan was het even aanpassen: ‘Als ICT’er had ik een nine-to-five job. Ik ben dus letterlijk en figuurlijk in de bakkerswereld gerold. Plots moest ik meer en harder werken, maar ik ben heel erg blij dat ik de uitdaging ben aangegaan.’ Nathan heeft de knepen van het vak van zijn zus geleerd. ‘Intussen draait hij heel goed mee. Hij had de job vlug onder de knie’, geeft Dolores nog mee.

Het trio bulkt van vertrouwen en van de goesting om in de bakkerswereld in de Oudebergstad ‘potten te breken’. ‘We zijn erg ambitieus om onze zaak op de kaart te zetten’, straalt Dolores uit. Met de keuze van de lezers van het Nieuwsblad — als beste bakkerij van ’t stad — hebben ze alvast een flinke stap in de goede richting gezet.

Bakkerij De Krakeling is gevestigd in de Lessensestraat 119 en is gesloten op woens- en donderdag. De bakkerij is reeds van 6.00 uur ’s morgens open. ‘In de namiddag is er ook nog brood te verkrijgen’, knipoogt Dolores.

Voor meer info:
https://bakkerijdekrakeling.be/?fbclid=IwAR34I5uoum_nxR2WaCYgclJmo1RBBKusEHbov1K84mp4TYkFMH44z0uIfoY

Julien Borremans

X