Ben Weyts (N-VA) trekt extra middelen uit voor taalstimulerende activiteiten in Geraardsbergen


Vlaanderen/Geraardsbergen. Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) trekt 25.632 euro uit voor taalstimulerende activiteiten in stad Geraardsbergen. In totaal zullen er in Vlaanderen 55  projecten van start gaan voor een bedrag van twee miljoen euro. ‘De projecten worden georganiseerd door lokale besturen in samenwerking met tal van lokale partners. Met ondersteuning vanuit de Vlaamse Regering kunnen we bijna 40.000 leerlingen bereiken’, Laat Ben Weyts weten.

Kinderen uit gezinnen van wie de thuistaal niet het Nederlands is, lopen vaak een verhoogd risico op een hobbelig schoolparcours. Daarom zet de Vlaamse Regering fors in op de kennis van de Nederlandse taal. Ze hebben als doel kinderen en jongeren die thuis weinig of geen Nederlands spreken te helpen om onze Nederlandse taal beter te leren kennen tijdens schoolvakanties of tijdens naschoolse momenten.

‘In onze stad zijn er heel wat kinderen waarvan de thuistaal niet het Nederlands is’, zegt Gabriël Schaut (N-VA-voorzitter van Geraardsbergen), ‘Deze projecten helpen hen de kennis van onze taal bij te spijkeren en hen zo extra kansen te bieden op een sterke taalontwikkeling.’